A panoramic view of a field covered in grass and trees under sunlight and a cloudy sky

Eva Green Energy is gespecialiseerd in energiebesparende oplossingen op maat voor zowel  particulieren als bedrijven.

Groene stroom is elektriciteit opgewekt uit duurzame energiebronnen. Het begrip wordt gebruikt om een onderscheid te maken met de uit fossiele brandstoffen opgewekte elektriciteit, die dan “grijze stroom” wordt genoemd. Het idee achter groene stroom is dat daarmee de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en andere schadelijke emissies (NOx, SO2, roet etc.) wordt verminderd.

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Deze energie, samen met secundaire vormen zoals windenergie, waterkracht en biomassa vormt meer dan 99,9% van alle hernieuwbare energie op Aarde.

Bekijk onze mogelijkheden onderaan.

 

Zonnepanelen

Eva Electricity is uw partner in zonnepanelen en groene stroom beheer. Wij staan voor jarenlange expertise op het vlak van installaties voor zonne-energie.

Eva Electricity zoekt samen met u naar de meest voordelig oplossing zowel financieel, esthetisch als technisch.
U kan op ons rekenen voor een deskundig advies zodat u zonder zorgen kan genieten van rendabele hernieuwbare energie.

Zonnepanelen voor particulieren

Zonnepanelen voor particulieren

Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

Laadpalen

Laadpalen

Opslagbatterijen

Opslagbatterijen

Laadpalen

In onze gamma vindt u laadoplossingen voor thuis, op kantoor of in de stad.

 

Een van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van technologie en voertuigen is eMobility. Deze term, staande voor het elektrisch rijden, bevindt zich in een stroomversnelling: in de toekomst is het niet vreemd wanneer de helft van de auto’s rijdt op elektriciteit in plaats van op gas of benzine. Daarom is de markt voor producten die horen bij het elektrisch rijden ook volop in ontwikkeling.

Eva Electricity is uw specialist in het plaatsen van laadpalen.

Waarmee dient u rekening te houden?

 

Een laadpaal of wandmodel wordt aangesloten op een aparte groep in uw zekeringkast.
Deze laden op op een hoger vermogen en zorgen ervoor dat de accu van uw elektrische auto sneller weer opgeladen is.
Of u uw laadpunt op een paal of aan de wand neemt, hangt af van de plek waar u kunt parkeren.

Eva Electricity verzorgt de levering en installatie bij u thuis of op het werk.

Laadpalen particulieren

Laadpalen particulieren

Laadpalen bedrijven

Laadpalen bedrijven

Opslagbatterij

Investeren in batterijopslag verdient zich bijna meteen terug voor particulieren die na 2021 zonnepanelen laten installeren. Doordat de terugdraaiende teller verdwijnt, sla je best je zonne-energie op via batterijopslag.

Hoe werkt een opslag batterij?

 

Zonnepanelen zijn een goede investering omdat ze je  100% groene energie leveren.
Het enige nadeel?

De productie van stroom vindt voornamelijk overdag plaats, het moment waarop je het minste energie verbruikt. Als je toch maximaal wil profiteren van je zelf opgewekte stroom, dan is er één oplossing: de opslagbatterij.

Een opslagbatterij wordt meestal gecombineerd met zonnepanelen. Zonnepanelen leveren overdag stroom. De opgewekte stroom die niet onmiddellijk wordt geconsumeerd, wordt op het elektriciteitsnet geïnjecteerd. Wanneer het donker is en er dus geen stroom meer geproduceerd wordt door je zonne-installatie, wordt de nodige elektriciteit van het net gehaald. Bij een zonne-installatie gaat het doorgaans om 25% zelfconsumptie van je eigen stroom, 75% wordt op het net geplaatst en er op een later moment terug afgehaald. Je gebruikt het net dus eigenlijk als je batterij en betaalt hiervoor het prosumententarief (enkel in Vlaanderen).

Dankzij een opslagbatterij kan je deze cijfers omkeren. Je gaat naar 75% zelfconsumptie en bent slechts voor 25% afhankelijk van het net.
Je slaat dus meteen overdag je eigen zonnestroom op en gebruikt die ‘s avonds.
Zo ben je heel wat minder afhankelijk van het net én ben je er zeker van dat jouw stroom echt groen is.

Heb je geen zonnepanelen?

Dan kan je de thuisbatterij inschakelen om ‘s avonds – aan het goedkoopste tarief – stroom van het net te halen en die overdag te gebruiken. Op die manier geniet je altijd het voordeligste tarief. Dit is vanzelfsprekend enkel het geval wanneer je een energiecontract met dag- en nachttarief hebt.

Welke types opslagbatterijen bestaan er?

 

Er bestaan verschillende soorten batterijen, allemaal afhankelijk van de samenstelling en hun opbouw. De twee types die het meest gebruikt worden als thuisbatterij zijn lithium-ion- en loodzuurbatterijen.

De populairste en ook nieuwste toepassing is de lithium-ion batterij. De opslagcapaciteit van deze batterij is groot, zeker in verhouding met haar gewicht. Bovendien kan je deze batterij snel opladen. Ideaal dus voor gebruik in huis.

De loodzuurbatterij wordt al eens grappend de ‘bomma’ van de batterijen genoemd. Ze bestaat al heel lang en is een pak goedkoper dan lithium-ion. Het grootste nadeel van deze batterij? Je mag haar niet meer dan voor de helft ontladen, want anders heeft dit een negatief effect op de levensduur. Je moet dan een batterij kopen met een grotere capaciteit dan je eigenlijk nodig hebt. Tot slot heeft deze batterij ook een meer negatieve impact op het milieu dan lithium-ionbatterijen.

Wil jij ook van de voordelen genieten van een opslagbatterij?

Hoe zit de werking van een opslagbatterij in elkaar?

 

Een opslagbatterij bestaat uit een batterij, een omvormer en een metersysteem om het energieverbruik en de opslag van energie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het volledige systeem is doorgaans een aanvulling op een zonne-installatie.

De zonnepanelen zetten de zonne-energie om in gelijkstroom. Deze gelijkstroom kan drie richtingen uit:

  • direct verbruik
  • opslag in de huisbatterij
  • injectie op het elektriciteitsnet

Opgelet: Indien u eerst zonnepanelen installeert en pas later kiest voor een opslagbatterij, zal u misschien een nieuwe omvormer moeten installeren.
Bij zonnepanelen gaat de stroom slechts in één richting: van je zonnepanelen naar je woning of het net. Bij de huisbatterij kan de stroom twee richtingen uit: van je batterij naar je woning/het net en van het elektriciteitsnet naar de batterij. Hiervoor heb je dus een bi-directionele omvormer nodig, aangezien er telkens een switch tussen wissel- en gelijkstroom moet plaatsvinden.

Haal meer uit je zonnepanelen met een opslagbatterij

Door zonne-energie op te slaan kan je tot 80% van de energie toch zelf gebruiken.

€250 per kWh met een maximaal bedrag van €3.200 (35% van de investering)

Vraag je premie tot 2021 aan en profiteer van deze subsidies op batterijopslag.

Een must voor installaties geplaatst vanaf 2021

Doordat de terugdraaiende teller verdwijnt, is investeren in batterijopslag een must.

Wanneer heb je recht op de premie voor batterijopslag?

Als particulier kon je sinds augustus 2019 de premie voor batterijopslag aanvragen. Dit kan nog tot 2021. Ben je van plan om in 2021 in zonnepanelen te investeren, dan vraag je best ook meteen deze subsidies aan.

Voorwaarden voor de premie voor batterijopslag

  • Je bent een particulier
  • Installatie door een erkende expert
  • Enkel ecologische Lithiumbatterijn
  • Je bent verplicht om over te stappen op de digitale meter